Kaarten zeggen meer dan duizend woorden

Hier lichten we de huidige en toekomstige plannen van de Japanse tuin toe met zoveel mogelijk beeldmateriaal. We hebben een kaart met beplantings- en bebouwingsplannen, en het Japanse bruggenpad door het Máximapark.

Eerst een foto van de oude situatie in mei 2020, wanneer de rhododendrons bloeien. Doordat het verschillende soorten rhododendrons zijn, bloeien ze niet allemaal tegelijk. We hebben paarse, lila en witte soorten. Daarnaast groeien er ook Japanse azalea’s (Rhododendron japonica) vroeger in het voorjaar met een variëteit aan kleuren.

Om de beplanting in detail te tonen, hebben we het groen verdeeld in vier hofjes, zodat we per hofje kunnen inzoomen. 

Kaart van de toekomst

De kaart toont de Japanse tuin met de toevoegingen die zijn gepland. De 'harde' uitbreidingen in de vorm van bruggen en theepaviljoen worden door de gemeente Utrecht gerealiseerd. De 'zachte' en groene uitbreidingen worden door de vrijwilligers gedaan. De realisatie hiervan gaat in kleine stappen. Voor het hele plaatje werkelijkheid is geworden, zullen nog enkele jaren voorbijgaan. Klik op de kaart voor alle details.

Japanse bruggenpad

In de Binnenhof van het Máximapark liggen Japanse bruggen op vier meanderende paden. Tesamen vormen ze een rondwandeling: de Japanse bruggenroute. Klik om bij de kaart met beschrijving te komen.

Beplantingskaart van Hof 1

Klik op een plaatje om de kaart te zien die voor het meest noordelijke hofje het beplantingsplan zal tonen.

Beplantingkaart van Hof 2

Klik op een plaatje om de kaart te zien die voor het tweede hofje het beplantingsplan zal tonen.

Beplantingskaart van Hof 3

Klik op een plaatje om de kaart te zien die voor het hofje aan het water van de Vikingrijn het beplantingsplan zal tonen.

Beplantingkaart van Hof 4

Klik op een plaatje om de kaart te zien die voor het meest zuidelijke hofje het beplantingsplan zal tonen.